Services

3 stappen om een hijscertificaat te krijgen

Een hijscertificaat is een belangrijk document voor iedereen die op het werk zware lasten heft, duwt of trekt. Het vertelt werkgevers dat de persoon een cursus heeft gevolgd in het veilig hanteren van zware lasten en dat hij hen kan vertellen over de gewichtslimieten die ze kunnen tillen. De cursus leert u ook over uw rechten als werknemer met betrekking tot veiligheidsuitrusting en betaald worden als u tijdens het werk letsel oploopt. Hier zijn drie stappen die u op weg helpen om uw hijscertificaat te behalen!

Bepaal welk type hijscertificaat u nodig heeft.

Er zijn certificaten voor zowel algemene als heftruckwerkzaamheden. Als u niet van plan bent een heftruck te bedienen, is het verkrijgen van een beschikbaar certificaat waarschijnlijk voldoende. Voor vorkheftrucks is aanvullende training vereist die buiten het bestek van dit artikel valt, maar deze is te vinden in veel online bronnen of bij uw lokale overheidsinstantie over veiligheidsvoorschriften.

Neem contact op met een geaccrediteerde organisatie die cursussen aanbiedt voor het behalen van een hijsdiploma.
Deze organisaties moeten actuele informatie bieden over het behalen van uw certificering en toegang bieden tot gekwalificeerde instructeurs die gespecialiseerd zijn in het veilig werken rond zware lasten op werklocaties zoals magazijnen of bouwzones.

Geef je instructeur een nauwkeurige lijst van wat je gaat tillen.

Dit omvat de grootte en het gewicht en alle andere relevante informatie, zoals een gevaarlijke lading zoals chemicaliën, scherpe voorwerpen of zelfs radioactief materiaal. Mogelijk moet u ook bewijzen dat u een drugstest vóór indiensttreding hebt voltooid voordat u dit certificaat krijgt, dus wees op alles voorbereid!

Het verkrijgen van een hijscertificaat is essentieel omdat het misschien vereist is voor uw werk, maar het helpt ook iedereen om u heen veilig te houden.